Re: Neplátce ČR - příjetí služby ze SR
*** moc děkuji za odpověď. Moc jste mě nepotěšil/a :-(
Tedy § 6h
Osoba povinná k dani se sídlem nebo provozovnou v tuzemsku, která není plátcem, je identifikovanou osobou ode dne přijetí zdanitelného plnění s místem plnění v tuzemsku od osoby neusazené v tuzemsku, pokud se jedná o
a) poskytnutí služby,
b) dodání zboží s instalací nebo montáží, nebo
c) dodání zboží soustavami nebo sítěmi.
Prosím, máte zkušenost? Tedy dodatečná registrace a podání jednorázového přiznání jako identifiková osoba a odvod DPH na FÚ a tím to končí?
Je to k zlosti, faktura je na 769 Kč :-( tak nevím, zda kvůli 162 Kč na DPH absolvovat registraci?
Prosím, jaké jsou sankce, standardní? tj. repo + 14 pct?
Omlouvám se, že otravuji a nevyhlédám dále na netu, ale jsem zacyklena .. ten březen je šílený :-(
Sankce
- úrok z prodlení - to nebude ani vyměřeno - 200 Kč nedosáhne
- pokuta za pozdní podání DP k DPH
- pozdní registrace - možná sankce, ale obvykle se nevyměřuje - vše kolem je už dostatečným trestem ...
** s tím trestem naprosto souhlasím :-)
Chápu, že správně by se měla ta registrace a přiznání podat, ale z lidského hlediska - kvůli 769 Kč?
A ještě budu otravovat ... s tou procesní stránkou ... omlouvám se, ale já mám pouze povědomí o tom, že existují identifikované osoby ... takže se zaregistruje ke dni, kdy přijala službu, podá jednorázově jedno přiznání jako identifikovaná osoba a tímto končí?
Moc díky. V.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 3. 2014 14:15
Dobrý den,
OSVČ pronajímá chatku - zdaňuje příjmy jako z podnikání (ubytování služba).
Ve svých výdajích má jen energie chatky, reklamu (zvěřejnění na netu), telefony, opravy chatky.
Za loňský rok 2013 jedna problematická faktura:
- plátce DPH ze SR fakturoval za prezentaci na www HOLIDAportal, ale přestože odběratel v ČR je neplátce DPH, tak službu vyfakturoval bez daně s poznámkou, že daň platí osoba, pro kterou je služby poskytnuta
- předtím platilo, že přijetím této služby by se OSVČ stala v ČR plátcem DPH
- prosím jak nyní? Domnívám se, že Slovák měl zdanit službu SR daní a fakturovat odb. do ČR vč. SR DPH?
Tedy problém nemá OSVČ v ČR, která službu přijala, ale problém má Slovák, že v SR neodvedl DPH ..
Prosím o názor zkušenějších, zda je to takto správně? Nebo by oSVČ se stala osobou identifikovanou k dani a měla jednorázově odvést DPH?
Moc děkuji.