Re: Daňová evidence (bez bankovního účtu
Majitel firmy nechce tento soukromý účet v účetnictví, nechce tento účet nikde zviditelňovat. Tak co s tím ? Založit si účet na podnikání taky nechce.
Jde mi ale spíše o tom jak to vyřešit v účetnictví, když nemám účtovat o bankovním účtu .
Někdo eviduje platby v pokladně. V podobné situaci jsem si nechala od klienta vytisknout jen položky, týkající se podnikání a ty jsem zaevidovala v bance. V pokladně mám jen položky, ke kterým jsou fyzicky doklady (paragony atd). Pro lepší přehled. DE neříká, že musí poplatník vést pokladnu nebo banku.
V daňové evidenci nemusíte účtovat pokladnu ani banku, jen zdanitelné příjmy a výdaje, pokud máte pokladnu a chcete si ji evidovat, tak to udělejte jinak, např. banka, akorát, že Vám nebudou sedět zůstatky, ale FÚ výpisy bude chtít stejně vidět-datumy plateb jsou rozhodné pro správné zařazení, tak před kým ho schovává - před Vámi?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 4. 2014 8:00
Dobrý den prosím o radu, podnikatel -fyzická osoba s daňovou evidencí, nemá bankovní účet. ZP a SP a ostatní faktury platí a nechává si platit na svůj soukromý účet. Jak to řešit ? Mám to řešit přes pokladnu nebo interním dokladem mám zaúčtovat příjmy a výdaje, které mu proběhly na soukromém bankovním účtu ?
Děkuji za všechny rady.
Marie