Re: Pracovnělékařské prohlídky-není smlo
Dobrý den, mzdová účetní nemůže jednání vedení firmy ovlivnit, zodpovědnost má vedení firmy. Vy můžete akorát tak upozorňovat, že firma porušuje předpisy. Co s tím mají společného peníze firmy? Sepsání smlouvy nestojí nic a lékař si pak fakturuje jen vykonané úkony (jedině to mohl mít pan jednatel na mysli). Kdo u vás zajišťuje BOZP? Školení zaměstnanců, dodržování bezpečnostních předpisů při výkonu práce atd? Nemáte např. externího bezpečáka? Obrátila bych se na něj, pokud někdo takový ve firmě funguje.
Věřím, že z toho možná i nespíte.
Re: Pracovnělékařské prohlídky-není smlo
Pája:
Já vím, ale já bych to také neuměla hodit za hlavu. Jinak pro to samozřejmě víc pro to paní tazatelka udělat nemůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 4. 2014 9:11
Dobrý den, prosím jakou má mzdovka odpovědnost za to, že firma nemá uzavřenou smlouvu s doktorem o poskytování zdravotních prohlídek (má pořád původní smlouvu s místní doktorkou, jednoduchý formulář vstupní a výstupní prohlídky, jinak na jiné prohlídky lidi ani nechodí). Několikrát jsem jednatele upozorňovala, že je potřeba uzavřít novou smlouvu s doktorem, který tyto pracovnělékařské prohlídky poskytovat může a posílat lidi i na mimořádné prohlídky, periodické. Jenže firma nemá peníze, a já jen čekám, až přijde kontrola, jaký to bude průšvih. Jen se bojím, aby to nebylo na mě, i když jsem několikrát jednatele upozorňovala (i před svědky – kolegové). Vždy řekl, ano, musíme to uzavřít, ale nic se neděje a já už si připadám jak idiot když mu to pořád připomínám. Prosím o Vaše názory, děkuji