Re: Daňová evidence-prosím Maxx
Já jsem to pochopila tak, že pan/paní který obchod provozuje sám nevede žádnou skladovou evidenci a toto za něj dělala účetní...což je dle mého názoru špatně, protože sklad má vést ten, kdo s tím zbožím nakládá. Takže minulá účetní chtěla na fakturu k položkám uvádět prodejní ceny proto, aby za podnikatele mohla vést skladovou evidenci, takže aby jí ke každému kusu, který prodá nemusel psát prodejní cenu, psal to rovnou na faktury při nákupu a paní účetní zapsala do skladového software příjemku v nákupní ceně a zároveň si předepsala prodejní cenu.
Kdysi dávno v minulosti jsem jednomu klientovi, který tomu nerozuměl, pomáhala tuto skladovou evidenci zavést, zabralo mi to strašně moc času a ještě byl nakonec klient naštvaný, že to jako fakt nechci dělat já......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
2. 4. 2014 11:16
Začínám vést DE-prodej potravin, můžete mi prosím někdo stručně vysvětlit, jak účtujete?Nemám s tím zkušenosti. Bývala účetní požaduje na fakturách za zboží uvádět prodejní ceny za kus a celkem v15%,21%. Musí se toto uvádět pro Fú?