Re: Zálohová faktura,úhrada-přelom roku
Aha, takže pokud se započne s výrobou ještě v prosinci, vlastně spotřebujeme mzdy, materiál a vzniknou náklady, musím zvýšit nedokončenou výrobu. Ale co když to bude už hotový výrobek,což tedy nejspíš bude určitě, tak ten přijde na sklad hotové výroby takže zaúčtuju 123/613?
Ale pokud uhradí zálohovku až ke konci měsíce a výroba se spustí až v lednu, pak bude platit tak jak jsem napsala, je to tak?
moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 4. 2014 13:56
Dobrý den, jedná se o dalekou budoucnost, ale ráda bych abyste mi potvrdili nebo vyvrátili moje tvrzení, protože bych nerada něco prošvihla. Jedná se o dost velkou zakázku pro naší výrobu, na kterou vedení požaduje zálohu. Ta by se vystavila v prosinci na částku 500tisíc. Až ZF uhradí, začne se vyrábět s tím, že bude dodáno v lednu následujícího roku. Takže 1/vystavím ZF bez daně 2/ úhradu zaúčtuji na 324000 3/ vystavím DD k úhradě s účtem 324001 a po vyrobení výrobků teprve zaúčtuji na výnosy 6.. To znamená že v letošním roce se mi úhradou zálohy nezvýší hospodářský výsledek nikde se mi ve výsledovce neobjeví výnos, ale v rozvaze se mi navýší závazek. Příští rok po zaslání výrobků budu mít tuto částku na výnosech, tedy ve výsledovce. Je to prosím tak???? moc děkuju za trpělivost.