Re: Zálohová faktura,úhrada-přelom roku
Aha, takže pokud se započne s výrobou ještě v prosinci, vlastně spotřebujeme mzdy, materiál a vzniknou náklady, musím zvýšit nedokončenou výrobu. Ale co když to bude už hotový výrobek,což tedy nejspíš bude určitě, tak ten přijde na sklad hotové výroby takže zaúčtuju 123/613?
Ale pokud uhradí zálohovku až ke konci měsíce a výroba se spustí až v lednu, pak bude platit tak jak jsem napsala, je to tak?
moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
2. 4. 2014 13:56
Dobrý den, jedná se o dalekou budoucnost, ale ráda bych abyste mi potvrdili nebo vyvrátili moje tvrzení, protože bych nerada něco prošvihla. Jedná se o dost velkou zakázku pro naší výrobu, na kterou vedení požaduje zálohu. Ta by se vystavila v prosinci na částku 500tisíc. Až ZF uhradí, začne se vyrábět s tím, že bude dodáno v lednu následujícího roku. Takže 1/vystavím ZF bez daně 2/ úhradu zaúčtuji na 324000 3/ vystavím DD k úhradě s účtem 324001 a po vyrobení výrobků teprve zaúčtuji na výnosy 6.. To znamená že v letošním roce se mi úhradou zálohy nezvýší hospodářský výsledek nikde se mi ve výsledovce neobjeví výnos, ale v rozvaze se mi navýší závazek. Příští rok po zaslání výrobků budu mít tuto částku na výnosech, tedy ve výsledovce. Je to prosím tak???? moc děkuju za trpělivost.