Re: souběh §7 a §9 daně z příjmů u plátc
Pokud společný výdaj pro zdaňované i osvobozené činnosti, patří do kolonky "krácení". Dle koeficientu se uplatní DPH (zálohově a následně v posledním DP v roce se přepočte).
Takto je nutno postupovat u všech společných výdajů (automobil včetně phm, účto, PC apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
3. 4. 2014 3:05
Mám živnost a zároveň příjem z mnoha podnájmů bytů. Jsem plátcem DPH. Mám individuální smlouvu s Vodafonem na internety a mobily, přičemž vždy dostanu jednu fakturu za všechno, jenže část patří výdajově do podnájmů (neúčtuji zde DPH ani na vstupu ani na výstupu) a část do živností (zde DPH účtuji)¨. Mobily i internety využívám pro obojí současně a nelze určit, zda jsem např. telefonovala kvůli pronájmu či živnosti. Jak mám výdaj rozdělit pro přiznání k DPH a jak pro účely daně z příjmů? Děkuji. E-mail: an.slusna@gmail.com