Re: Zpětné krácení dovolené a machinace
Dobrý den,
podle čeho přesně je posuzováná moje práce není jasné, jelikož zaměstnavatel velice často mění postoj k těmto věcem. Než jsem mu dal výpověď, absolutně ho tato čísla nezajímala. Obvykle se pohybovala pod 100 za měsíc, jelikož ne vždy mohlo být vše do minuty zaevidováno.
Nicméně nyní, se snaží vše zpětně řešit.
Moc Vám nerozumím, ale pokud budete mít od 1.1. do 30.4. odpracováno aspoň 60 směn, vznikne Vám pro rok 2014 nárok na 4/12 z celoroční výměry dovolené. Tzn. jestli máte ve firmě 20 dnů, vznikne Vám nárok na 6,5 dne.
Dobrý den,
ono je to velice složité, ale jde o to, že se mi snaží nyní z této doby (6,5 dne) uplatnit dovolenou za únor (v rozsahu 6,5 dne) i když jsem měl pouze 2 dny dovolené. Odůvodňuje to tím, že jsem v únoru byl málo výkonný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 4. 2014 18:46
Dobrý den,
potřebuji pomoci se situací, do které mně dostává zaměstnavatel. Na konci února jsem podepsal výpověď, na konci dubna tudíž odcházím.
Zaměstnavatel nyní začíná řešit, že jsem v únoru pracoval příliš málo. Podle interního systému mám sice zapsáno jen cca 90 hodin za únor a 2 dny dovolené, není to ale systém, podle kterého by se počítala výplata a neslouží jako docházkový systém (fyzicky jsem na pracovišti byl denně minimálně 8 hodin).
Výplatní pásku za únor mám, mám v ní odpracováno 144 hodin a 2 dny dovolené.
Moje otázka tedy zní, zda má právo v této situaci vracet se k době z února a snažit se mi zkrátit nevyčerpanou dovolenou (cca 6 dní za to, co podle systému nemám "odpracováno")?