Re: Roční zúčtování
Ano prohlášení podepsané máme. a co když bude ještě zaměstnance do května na HPP potom starobní důchodce v listopadu jsme ho zavolali na DPP. provede se roční zúčtování 2x (zvlášt na HPP a DPP nebo dohromady) v programu mám zaměstnance pod dvěma čísly bude provedeno tedy na každé číslo nebo se má sloučit??
Na který rok se ptáte? Potvrzení o zdanitelných příjmech za které období?
A za které období jste mu zpracovali roční zúčtování daně? Za rok 2013 a nyní si chce zpracovat a podat daňové přiznání za rok 2013?
Vyúčtování uděláte k DOPP (poslední pracovně-právní vztah v roce 2013), ale musíte sečíst jak PP tak DOPP. Prostě všechny příjmy za celý rok 2013.
Zmátla jste mě tím Potvrzením, protože pokud zpracováváte roční vyúčtování daně, tak žádné Potvrzení nevystavujete. Ledy že by zaměstnanec to po zaměstnavateli požadoval, např. z důvodu, že si chce sám podat DP.
Jak bylo psáno již dříve, pokud mu vyjde, že má přeplatek na dani do 50,-Kč, tak mu nic nevyplatíte. Přeplatek vyšel, ale vyplácí se až od určité částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 4. 2014 13:12
Můžete mi poradit co se napíše do potvrzení o zdanitelných příjmech když je zaměstnance na DPP (starobní důchodce od roku 2012) a vyšel mi při výpočtu daně přeplatek 15,- Kč?? Ještě jsem se s tím nikdy nesetkala bude v potvrzení podepsal prohlášení na rok 2013 a roční zúčtování bylo provedeno s výsledkem 0,- Kč nebo se napíše že nebylo provedeno ???? Děkuji za všechny odpovědi.