Moc prosím poraďte někdo :(
>Dobrý den, moc prosím o radu...v říjnu 2013 sem špatně
>zaměstnanci spočítala mzdu...měla sem mu dát doplatek
>do minimální mzdy, protože mu vycházelo méně ale ve
>zmatku sem mu to tam zapomněla dopočítat..teď máme mít
>kontrolu z OSSZ tak sem si připravovala všechny věci a
>všimla si toho. Chci se zeptat 1) jak by se to dalo
>opravit, jestli dopočítáním toho rozdílu, který sem mu
>měla dát a dal by se mu teď do březnové výplaty? a
>2)bude si kontrolovat z OSSZ toho všímat a nějak to řešit?
>nebo to v popisu práce nemají? na mzdovém listě je to
>znát protože má každý měsíc podobnou mzdu a najednou
>má o dost nižší...mockrát děkuji za radu, jsem zoufalá
>:(
Re: Moc prosím poraďte někdo :(
Jenže mi rok 2013 máme už uzavřený, tak vůbec nevím jak to tam opravit:(
Já bych to právě taky opravila ve mzdě za březen. Mám mu dopočítat ten rozdíl a dát mu to do mzdy jako doplatek? ZP a SP se z celé mzdy odvede, tak by to nemuselo být špatně nebo ano? a pro kontrolu např. z inspektorátu práce by se tam uvedlo že je ten doplatek znamená oprava mzdy za 10/2013 co myslíte? mockrát děkuji
Dobře. Ještě jestli můžu poprosit o zkontrolování výpočtu - Listopad 2013 měl 21 pracovních dní. Zaměstnanec měl 6 dní dovolené a 1 placené volno. Má úkolovou mzdu a jeho sazba na hodinu je 80,- Kč. Jeho vedoucí mu napsal pouze 20 jednic ( to je 1600,- Kč ) základní mzda. Jeho průměrný výdělek je 70,50. Takže spočítám minimální mzdu 8500 : 21 x 14 = 5667 - 1600 = 4067 ,- Kč bude doplatek? samozřejmě dovolená a placené volno byli placeny tím průměrem takže to zaplacené dostal. Mockrát ještě jednou děkuji.
Přesně tak, sice má v pracovní smlouvě 8 hodin denně ale mzdu má úkolovou a má 80 Kč na hodinu. Jsou placený podle toho kolik toho a jak toho na dílně odpracují. Kromě těch 6 dnů dovolené a 1 dne placeného volno zaměstnanec chodil pořád do práce ale nadřízený mu více jednic prostě nedal, takže neměl vůbec žádné peníze ten měsíc a já mu to zapomněla aspoň do té minimální mzdy dorovnat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 4. 2014 7:54
Dobrý den, moc prosím o radu...v říjnu 2013 sem špatně zaměstnanci spočítala mzdu...měla sem mu dát doplatek do minimální mzdy, protože mu vycházelo méně ale ve zmatku sem mu to tam zapomněla dopočítat..teď máme mít kontrolu z OSSZ tak sem si připravovala všechny věci a všimla si toho. Chci se zeptat 1) jak by se to dalo opravit, jestli dopočítáním toho rozdílu, který sem mu měla dát a dal by se mu teď do březnové výplaty? a 2)bude si kontrolovat z OSSZ toho všímat a nějak to řešit? nebo to v popisu práce nemají? na mzdovém listě je to znát protože má každý měsíc podobnou mzdu a najednou má o dost nižší...mockrát děkuji za radu, jsem zoufalá :(