Re: Nadbytečnost-kdy nejdříve možno obno
Bude-li zaměstnanec po skončení PP konat práci u dosavadního zaměstnavatele v PP nebo na základě DPČ před uplynutím doby určené podle počtu násobků průměrných výdělků, z nichž byla odvozena výše odstupného, je povinen tomuto zaměstnavateli vrátit odstupné nebo jeho poměrnou část. (§68 ZP)
Děkuji za odpověď, ale spíš chci vědět, kdy na jeho místo můžu zaměstnat někoho jiného, protože jsem předtím dal zaměstnanci výpověď pro nadbytečnost (tohoto zaměstnance už na toto místo nechci). Původně jsem myslel, že toto místo je opravdu nadbytečné, ale teď se mi něco rýsuje a potřeboval bych znovu toto místo obnovit a obsadit. Prosím tedy, kdy nejdříve toto můžu uskutečnit?
K tomu není žádná lhůta, ale jen případně byste musel důvod obhájit před soudem. Doložíte-li, že místo jste zrušil v době, kdy jste zakázky neměl a obnovil v době, kdy je máte , bude to v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 4. 2014 10:13
Prosím, jak dlouho po výpovědi dané zaměstnanci z důvodu nadbytečnosti, lze znovu obnovit jeho místo? např. konec PP výpovědí k 31.3., kdy nejdříve znovu mohu obnovit místo, abych se nedostal do problémů? Děkuji za odpověď