Re: Nadbytečnost-kdy nejdříve možno obno
Bude-li zaměstnanec po skončení PP konat práci u dosavadního zaměstnavatele v PP nebo na základě DPČ před uplynutím doby určené podle počtu násobků průměrných výdělků, z nichž byla odvozena výše odstupného, je povinen tomuto zaměstnavateli vrátit odstupné nebo jeho poměrnou část. (§68 ZP)
Děkuji za odpověď, ale spíš chci vědět, kdy na jeho místo můžu zaměstnat někoho jiného, protože jsem předtím dal zaměstnanci výpověď pro nadbytečnost (tohoto zaměstnance už na toto místo nechci). Původně jsem myslel, že toto místo je opravdu nadbytečné, ale teď se mi něco rýsuje a potřeboval bych znovu toto místo obnovit a obsadit. Prosím tedy, kdy nejdříve toto můžu uskutečnit?
K tomu není žádná lhůta, ale jen případně byste musel důvod obhájit před soudem. Doložíte-li, že místo jste zrušil v době, kdy jste zakázky neměl a obnovil v době, kdy je máte , bude to v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
7. 4. 2014 10:13
Prosím, jak dlouho po výpovědi dané zaměstnanci z důvodu nadbytečnosti, lze znovu obnovit jeho místo? např. konec PP výpovědí k 31.3., kdy nejdříve znovu mohu obnovit místo, abych se nedostal do problémů? Děkuji za odpověď