Re: Ještě dovolená po MD
Máte nárok na 2/12 celoroční dovolené.
Zřejmě vaše účetní do odpracované doby započítává i čerpání dovolené za rok 2014 a pak by vám vznikl celoroční nárok. Již jsem se s tímto výkladem setkala. Zřejmě to tak máte zakotvené v kolektivní smlouvě, popř. vnitřních předpisech.
Tak tomu nerozumím , když sečtu 21+30+6,5, tak to činí 57,5 dnů a nedosáhnu 60 dnů, abych měla nárok na dovolenou v plné výši za rok 2014.
Dívala jsem do ZP do §212 a tam je podmínka 60 dnů, kterých ale nesplním. Tak jsem myslela , že se postupuje dle §214 ZP, jak mi paní Liba uvedla 2/12 celoročního nároku.
Prosím jak to teda je?
Jak píši, účetní vám zřejmě započítává celoroční nárok a tím se dostanete na 60 odprac. směn.
21+30+40=91 směn
Pokud to tak mají ošetřené v kolektivní smlouvě nebo vnitřních předpisech, může být.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 4. 2014 13:01
Dobrý den,
>>>ukončila jsem MD 29.1.2014 a požádala o čerpání
>>>loňské
>>>dovolené v rozsahu 30 dnů. Na kolik dnů dovolené,
>>>prosím, mám letos nárok, když roční je 40 dnů.?
>>>Děkuji za odpověď.
>>
>>Na 2/12 roční dovolené.
>
>Děkuji za odpověď.
Prosím Vás , když jsem mzdové účetní řekla, že teda za rok 2014 mám nárok na 6,5 dnů dovolené, tvrdila ,že je to nesmysl a mám nárok na 40 dnů.
Prosím jak to teda je?