Re: Ještě dovolená po MD
Máte nárok na 2/12 celoroční dovolené.
Zřejmě vaše účetní do odpracované doby započítává i čerpání dovolené za rok 2014 a pak by vám vznikl celoroční nárok. Již jsem se s tímto výkladem setkala. Zřejmě to tak máte zakotvené v kolektivní smlouvě, popř. vnitřních předpisech.
Tak tomu nerozumím , když sečtu 21+30+6,5, tak to činí 57,5 dnů a nedosáhnu 60 dnů, abych měla nárok na dovolenou v plné výši za rok 2014.
Dívala jsem do ZP do §212 a tam je podmínka 60 dnů, kterých ale nesplním. Tak jsem myslela , že se postupuje dle §214 ZP, jak mi paní Liba uvedla 2/12 celoročního nároku.
Prosím jak to teda je?
Jak píši, účetní vám zřejmě započítává celoroční nárok a tím se dostanete na 60 odprac. směn.
21+30+40=91 směn
Pokud to tak mají ošetřené v kolektivní smlouvě nebo vnitřních předpisech, může být.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
7. 4. 2014 13:01
Dobrý den,
>>>ukončila jsem MD 29.1.2014 a požádala o čerpání
>>>loňské
>>>dovolené v rozsahu 30 dnů. Na kolik dnů dovolené,
>>>prosím, mám letos nárok, když roční je 40 dnů.?
>>>Děkuji za odpověď.
>>
>>Na 2/12 roční dovolené.
>
>Děkuji za odpověď.
Prosím Vás , když jsem mzdové účetní řekla, že teda za rok 2014 mám nárok na 6,5 dnů dovolené, tvrdila ,že je to nesmysl a mám nárok na 40 dnů.
Prosím jak to teda je?