Dobrý den, prosím o radu, jak prakticky zaúčtovat vznik nové spol. s.r.o. , která vznikla v roce 2014. Mám Pohodu. Zahajovací rozvahu mám zaúčtovat jako první operace 701/411 221/7011 anebo si mám ještě vytvořit "téčko" v excelu a stejně zavést jako první operace do Pohody přes agendu - účetnictví-počáteční stavy-počáteční stavy účtů? Nějak se v tom plácám. Zřizovací výdaje zaúčtuji jako závazek oproti nákladům - 518,538/365. Děkuji za radu a přeji pěkný den
Re: vznik nové s.r.o. účtování v Pohodě
Proč Excel? Zahajovací rozvaha je začátek. Následuje ostatní zúčtování. Dle dotazu v tom máte docela jasno, jen se nedat zviklat ...
7. 4. 2014 14:35
Dobrý den, prosím o radu, jak prakticky zaúčtovat vznik nové spol. s.r.o. , která vznikla v roce 2014.
Mám Pohodu. Zahajovací rozvahu mám zaúčtovat jako první operace 701/411 221/7011 anebo si mám ještě vytvořit "téčko" v excelu a stejně zavést jako první operace do Pohody přes agendu - účetnictví-počáteční stavy-počáteční stavy účtů?
Nějak se v tom plácám. Zřizovací výdaje zaúčtuji jako závazek oproti nákladům - 518,538/365.
Děkuji za radu a přeji pěkný den