Re: Dodatečné DPFO - prosím o pomoc!
Aha - děkuji - to jsem netušila, myslela jsem, že když je po lhůtě pro podání, musí být dodatečné.
Super - děkuji za odkaz - všechno mi báječně funguje. Jen prosím ještě jednu radu - to, co mi už vrátili v ročním zúčtování, to přijde kam?
Re: Dodatečné DPFO - prosím o pomoc!
o to napíšete méněv řádku 84 - Úhrn sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků (po slevách na dani)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 4. 2014 18:10
Dobrý den!
Manžel je OSVČ a uplatňuje si výdaje paušálem. Za minulý rok si prý nemůže uplatnit slevu na syna. Prý ale můžu já ještě udělat dodatečné daňové přiznání. Vůbec tomu ale nerozumím. V práci mi dali Potvrzení, podle kterého to dělám a kde je napsáno, že už mi bylo provedeno roční zúčtování. Myslím, že všechno je v pořádku až jsem narazila na 6. oddíl a vůbec nevím, jak ho mám vyplnit! Pokyny čtu pořád dokola a stejně tomu nerozumím!
- ř. 78 - poslední známá daň jsem opsala ř. 71
- ř. 79 - opsala jsem ř. 74
- ř. 80 jsem dle pokynů spočítala ř. 79-78
dál už nevyplňuji nic?!
a na který řádek napíšu, že mi v ročním zúčtování bylo vráceno 90,-Kč?
Doufám, že jsem to vypsala dost srozumitelně.
Děkuji Vám zkušeným za pomoc!
Lucie L.