Re: přefakturace ubytování-? DPH
to si měli už do ceny auditu zahrnout, už jsem zažila hodně auditorských firem (většinou z velké čtyřky) a nikdo po nás nechtěl uhradit ubytování nebo stravné
navíc by vám měla paní sdělit, ve kterém paragrafu ZDPH je uveden, že pouze poskytovatel ubytování uplatňuje sníženou sazbu DPH
no tak pro info, volala jsem naší auditorce a ta mi sdělila, že pokud je ubytování v "balíčku" hlavní služby, což je audit, tak oni mohou fakturovat ubytování s 21 %, no nechápu sice, ale nechám to tak, protože naše auditorka řekla, že je to tak OK
ale oni vám do nedali do balíčku hlavní služby, ale přefakturovali zvlášť, vy jste si přece u nich objednali audit a ne ubytování
rozhodnutí je na vás, to je můj názor, že to není v pořádku
většinou auditoři daním moc nerozumí, jejich úkolem je hlavně kontrola účetnictví, za daně si zodpovídá firma
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 4. 2014 7:27
Prosím o radu
přišla faktura za Audit, k tomu přeúčtováno ubytování, přiložen pokl doklad za ubytování s 15% DPH. Na faktuře je 21 % DPH za ubytování. Je to tak správně. Paní tvrdí, že oni nejsou poskytovatelé ubytování, tak že nemůžou fakturovat s 15 %
Moc děkuji všem předem