Re: přefakturace ubytování-? DPH
to si měli už do ceny auditu zahrnout, už jsem zažila hodně auditorských firem (většinou z velké čtyřky) a nikdo po nás nechtěl uhradit ubytování nebo stravné
navíc by vám měla paní sdělit, ve kterém paragrafu ZDPH je uveden, že pouze poskytovatel ubytování uplatňuje sníženou sazbu DPH
no tak pro info, volala jsem naší auditorce a ta mi sdělila, že pokud je ubytování v "balíčku" hlavní služby, což je audit, tak oni mohou fakturovat ubytování s 21 %, no nechápu sice, ale nechám to tak, protože naše auditorka řekla, že je to tak OK
ale oni vám do nedali do balíčku hlavní služby, ale přefakturovali zvlášť, vy jste si přece u nich objednali audit a ne ubytování
rozhodnutí je na vás, to je můj názor, že to není v pořádku
většinou auditoři daním moc nerozumí, jejich úkolem je hlavně kontrola účetnictví, za daně si zodpovídá firma
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
11. 4. 2014 7:27
Prosím o radu
přišla faktura za Audit, k tomu přeúčtováno ubytování, přiložen pokl doklad za ubytování s 15% DPH. Na faktuře je 21 % DPH za ubytování. Je to tak správně. Paní tvrdí, že oni nejsou poskytovatelé ubytování, tak že nemůžou fakturovat s 15 %
Moc děkuji všem předem