Re: používání soukromého auta v podnikán
Můžete si uplatnit náhradu za ujeté km...
Ale jasně že může... Já jsem nepsal, že si může uplatnit pouze sazbu základní náhrady. Předpokládal jsem, že všichni pochopí, že náhradou za ujeté kilometry myslím sazbu základní náhrady a výdaje spotřebované PHM. Nikdy by mě nenapadlo, že by někdo měl tendenci uplatňovat jedno nebo druhé samostatně...
Na základě evidence pracovních jízd si můžete uplatnit sazbu základní náhrady 3,70 Kč/km a náhradu za spotřebované pohonné hmoty. Pokud nebudete prokazovat cenu nafty dokladem o nákupu, tak můžete použít vyhlášenou cenu 36,- Kč/l.
Také můžete použít krácený paušální výdaj na dopravu 4.000,- Kč/měs., v tom případě nemusíte vést knihu jízd.
Nezapomeňte platit silniční daň, více informací například zde: http://www.jakpodnikat.cz/silnicni-dan.php
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
14. 4. 2014 15:30
Dobrý den,
poraďte mi, prosím. Mám auto na RČ a používám ho sem tam v podnikání. Mohu uplatnit naftu? Je to nějak omezeno?
Děkuji moc za odpověď.