Re: Výpočet PPM
>Dobrý den.
>Pět let jsem byla zaměstnána v jedné společnosti. PP
>skončil 31.1.2014, od 1.2. do 16.3.2014 jsem byla v
>evidenci na ÚP a od 17.3.2014 jsem nastoupila do nového
>zaměstnání. Záhy jsem zjistila, že jsem těhotná a z
>důvodu rizikového těhotenství nastoupila na nemocenskou.
>Zaměstnavatel se mnou ukončil pracovní poměr ve
>zkušební době (po uplynutí 21 dní PN).
>1) Musím se hlásit na úřad práce?
Na ÚP vás nezaregistrují, když máte neschopenku.
>2) Z čeho si mi bude počítat výše PPM?
>3) Kde budu žádat o PPM - u zaměstnavatele nebo rovnou
>na PSSZ?
>Předem moc děkuji za vaše odpovědi.
Napište pravděpodobné datum porodu, jestli se vejdete do ochranné doby z prvního zaměstnání.
Ochranná doba je jen 180 dnů od skončení zaměstnání, pokud zaměstnání tak dlouho trvalo. Jestli vám zdravotní stav neumožní nastoupit do zaměstnání, pak na PPM nebudete mít nárok. Od narození dítěte můžete požádat o rodičovský příspěvek.
Děkuji.
Zaměstnání trvalo jen měsíc. I kdyby se můj zdravotní stav zlepšil, tak nemám kam nastoupit. Pochybuji, že někdo zaměstná těhotnou. V posledním zaměstanání se se mnou rozloučili ve zkušební době...
Mohu až do doby narození dítěte být na neschopence a čerpat nemocenskou?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 4. 2014 9:13
Dobrý den.
Pět let jsem byla zaměstnána v jedné společnosti. PP skončil 31.1.2014, od 1.2. do 16.3.2014 jsem byla v evidenci na ÚP a od 17.3.2014 jsem nastoupila do nového zaměstnání. Záhy jsem zjistila, že jsem těhotná a z důvodu rizikového těhotenství nastoupila na nemocenskou. Zaměstnavatel se mnou ukončil pracovní poměr ve zkušební době (po uplynutí 21 dní PN).
1) Musím se hlásit na úřad práce?
2) Z čeho si mi bude počítat výše PPM?
3) Kde budu žádat o PPM - u zaměstnavatele nebo rovnou na PSSZ?
Předem moc děkuji za vaše odpovědi.