Re: Nemoc a nové zaměstnání - mzdovky
Víte, dnes je těžká doba, v jednom z. končím dobou určitou a nabízí se mi práce, kde je podmínka takovýto nástup. Buď vezmi, nebo nech být. Nerozumné a nesmyslné to tedy v dnešní době nízké nabídky a vysoké poptávky po práci rozhodně není :-).
Díky za rady.
Pokud se nejedná o práci z domova, tak těžko budete moci pracovat, aniž byste porušila léčebný režim.
Díky, někdo psal, že je to nerozumné, nesmyslné. Rozvíjet teorii bych nechtěla, ale v dnešní době, kdy končíte v práci a fakt, že nový zaměstnavatel Vám dá podmínku, že Vás přijme za předpokladu, že dodržíte požadovaný datum nástupu, je pro Vás daný. Za situace na trhu práce třeba v našem kraji.
Díky za rady.
Nechtěla bych nastupovat do nové práce s takovým šrámem ze staré. Když z někama odcházíte, netřískejte příliš dveřmi. Myslím, že ani nový zaměstnavatel by příliš neocenil tento přístup, může to od vás pak čekat také. Zkuste to vyřešit nějak důstojněji. Prostě bych novému zaměstnavateli na rovinu řekla, že mám nějaké závazky vůči původnímu zaměstnavateli a ty muusím dodržet. Já jako potencionální zaměstnavatel bych toto ocenila - tuto zodpovědnost. Určitě to půjde, když bude snaha. :o)
Můžete uzavřít normální pracovní poměr a mít 2 souběžně. U druhého nesmíte podepsat prohlášení , dokud máte podepsané u prvního. Nechození do první práce můžete "vyřešit" neschopenkou a riskovat už zde vysvětlované porušení režimu. Nebo tam prostě přestanete chodit a riskujete áčka a okamžité zrušení se všemi následky (včera se to tu probíralo v jiné diskuzi).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 4. 2014 13:34
Dobrý den,
zaměstnavatel mne nechce pustit do nového zaměstnání dříve, než mi uplyne doba určitá. Mohu uzavřít smlouvu u nového zaměstnavatele v době, kdy jsem na nemocenské z původního zaměstnání (zaměstnavatel již nebude vyplácet náhradu, jen OSSZ).
Díky Majda M.