Re: Doba určitá
A jak jste přišla nato, že lze ještě jednou? Tazatelka psala, že byla smlouva již prodloužena 2x, ale otázkou je, jak byla uzavřena smlouva - jestli smlouva do určitého data + 2x prodloužení, tak již nyní nelze uzavřít na dobu určitou... To ale z dotazu není patrno...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 5. 2014 12:46
Dobrý den,
prosim Vás někoho o radu. Měli jsme zaměstnance od roku 2012 - do března 2014. Měl již dvakrát prodlouženou smlouvu. V dubnu byl na ÚP a od zítřka ho berem zpátky. Šéf mi řekl, že mu mám napsat smlouvu na měsíc. Pak ji prý dle práce případně prodloužíme.
Dle mě ale již musíme uzavřít pr. poměr na dobu neurčitou, nebo musí být prodleva tři roky, je to tak?
Šéf mi trvdí, že zaměstnanec s tímto souhlasí.
To je sice hezké, že s tím souhlasí, ale já mám obavu, aby jsme neměli nějaký problém třeba s ÚP až se tam půjde znovu nahlásit. Co když ho za ten měsíc nebo za 2 znova propustíme, nebudou se divit, že má pořád dobu určitou? Děkuji za případnou odpověď.