Re: Pracovní doba 40 nebo 37,5 hod týdně
Měli jsme kontrolu IBP - a jen tak mimochodem pan kontrolor povídal, že už se těší, až přijede příště na pracovní dobu, protože ji máme špatně. Měli bychom doplácet i neodpracované hodiny do fondu prac. doby a přesčasy proplácet až nad limit 40 hod týdně. Odkázal mě na § 79 odst.1 - Délka stanovené...... činí 40 hod. týdně (změna výkladu od 1.1.2012) V této změně byl výraz "nesmí překročit" nahrazen výrazem "činí". Tedy ani více, ani méně. Děkuji za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 5. 2014 6:14
Máme stanoveno vnitřním předpisem, že cituji: “Stanovená týdenní prac. doba je 37,5 hod týdně – jedná se o zkrácenou pracovní dobu bez snížení mzdy v jednosměnném provoze." Hodiny do fondu 40 hod. týdně nedoplácíme a za přesčas považujeme vše nad 37,5 hod. Setkala jsem se s názorem, že musíme pracovní dobu zvýšit na 40 hod. Mohl by mi někdo poradit? Děkuji za ochotu.