Re: výpověď dohodou
Právě že ve vnitřním předpisu je pouze výpovědní doba, neošetřili ukončení PP dohodou
Vedoucí personálního asi bude příbuzný majitele firmy, případně milenec/ka, že? jinak si nedovedu představit, že by si firma držela někoho tak neznalého základních pracovněprávních věcí a ještě na vedoucí pozici. Ledaže by měl práva v Plzni ...
Pravdu máte vy - dohoda se na výpověď rozhodně nemění.
Děkuji vám oběma, já to sice vím, asi neuvěříte tomu, že mě to viklá a takových tvrzení je tu víc, co vím, že se dělají špatně a už to tvrdí i personalistka, že běží výpovědní doba, připadám si bezmocná a taky tak jsem a váhám, jestli mám "poslechout" nadřízeného, protože to konec konců je můj nadřízený a nechat to být nebo možná podle jeho názoru "dělat chytrou" a doporučit mu přečíst ZP na to asi nemám. Napadá mě sdělit to z-ci ..je to ostatně vedoucí pracovník ať se za to vezme sám, je to možná zbabělé, ale přijde mi to, že bojuji s větrnými mlýny :-(
Ocitujte mu jen pár §, mezi jiným ten, z něhož vyplývá, že při výpovědi, kterou dal zaměstnanec nemůže PP končit uprostřed měsíce, ale vždy jeho posledním dnem.
To by mohlo stačit, ať si nemyslí, že ho moc chcete poučovat - znám to též z vlastní praxe.
A máte pravdu, ať si to pohlídá zaměstnanec , ten 13. plat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 5. 2014 7:49
Dobrý den, 100x opakovaná lež se stane pravdou. Zaměstnanec požádal o rozvázání pracovního poměru dohodou § 49 dnem 19.7.2014. Dle mého názoru i formulace zákoníku práce pracovní poměr skončí d o h o d o u 19.7., ale vedoucí personálního tvrdí, že se "jen" dohodli z-ec se z-telem a teď teprve přijde ukončení pracovního poměru a tato dohoda se "změní" ve výpověď a z-ci začíná již běžet výpovědní doba. Zůstala jsem čučet jako puk. Říkám, že já si to nemyslím, žádná výpovědní doba neběží, zaměstnanec není ve výpovědi a PP skončí 19.7., vedoucí tvrdí pořád, že běží výpovědní doba, tak jsem na to už jen kývla, že já si to nemyslím, ale on je vedoucí a bude to tak jak říká on. Prosím vás, změnilo se snad něco, věřte, že o sobě začínám pochybovat. Problém je ten, pokud je z-ec ve výpovědi, nemá nárok na 13. mzdu, takže dle vedoucího nárok nemá, dle mne ano, ošidit z-ce nehodlám, ale nevím co s tím :-( prosím o radu, děkuji