Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, teď jsem zjistila, že jsem udělala chybu v daňovém přiznání z daně z nemovitosti. když jsem u pozemků neplodná půda neoznačila osvobození (zapomněla jsem na to) oproti minulému přiznání. Měnila jsem totiž jiný pozemky, takže jsem přiznání udělat musela ale v tomto novém jsem neudělala osvobození. Činí mi to 700,- o to teď musím zaplatit více a nevím jestli ho mám opravovat (tzn. udělat dodatečné), nevím jestli je tam nějaká sankce anebo se na to vykašlat a změnit to zase v lednu?
Re: daň z nemovitosti - chyba
Na nižší daň není sankce žádná. Dodatečné přiznání na nižší daň můžete podat, jestliže budete chtít zpět těch 700 Kč, které budete muset nyní do konce května uhradit.
13. 5. 2014 10:28
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, teď jsem zjistila, že jsem udělala chybu v daňovém přiznání z daně z nemovitosti. když jsem u pozemků neplodná půda neoznačila osvobození (zapomněla jsem na to) oproti minulému přiznání. Měnila jsem totiž jiný pozemky, takže jsem přiznání udělat musela ale v tomto novém jsem neudělala osvobození. Činí mi to 700,- o to teď musím zaplatit více a nevím jestli ho mám opravovat (tzn. udělat dodatečné), nevím jestli je tam nějaká sankce anebo se na to vykašlat a změnit to zase v lednu?