Rzd - výplatní pásky

• (neregistrovaný)

13. 5. 2014 16:14

Dobrý den,
    vím, že je to hodně předběžný dotaz, ale - přebrali jsme od dubna zaměstnance z jedné pobočky. Předchozí zaměstnavatel šel do insolvence a my jsme prostory vč. zařízení a zaměstnanců přebrali. Mám otázku - zam-cům nikdo nevystavil (a zřejmě už ani nevystaví) potvrzení o zdanitelných příjmech. Stačí mi k rzd 2014 jejich výplatní pásky? já myslím že ano, ale nejsem si jistá.. Chci mít vše srovnáno už teď, než to honit příští rok.. díky za rady!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 5. 2014 16:21

Kara (neregistrovaný)

Re: rzd - výplatní pásky
      Jestli jste převzali zaměstnance se všemi jejich právy a povinnostmi, tak jste vlastně převzali celé mzdové účto, nejen jejich výplatní pásky. Pro zaměstnance ( i pro Vás) to vlastně znamená, že Vy pokračujete ve mzdách, jako by stále měli stejného zaměstnavatele. Tzn. jim neskončil pracovní poměr a nezačal nový u vás, normálně pokračujete s jejich hodinovými průměry atd. Takže údaje, které byste jinak vyčetla z potvrzení o zdanitelných příjmech (kdyby jim býval skončil pracovní poměr v té firmě), prostě musíte zjistit v přebraném mzdovém účetnictví (jestli je vyčtete ze mzdových listů nebo z výplatních lístků, to už je na Vás). I ELDP za rok 2014 takto musíte vytvořit, tzn. za celý rok, ne jen za dobu, od kdy jste je převzali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).