Re: rzd - výplatní pásky
Jestli jste převzali zaměstnance se všemi jejich právy a povinnostmi, tak jste vlastně převzali celé mzdové účto, nejen jejich výplatní pásky. Pro zaměstnance ( i pro Vás) to vlastně znamená, že Vy pokračujete ve mzdách, jako by stále měli stejného zaměstnavatele. Tzn. jim neskončil pracovní poměr a nezačal nový u vás, normálně pokračujete s jejich hodinovými průměry atd. Takže údaje, které byste jinak vyčetla z potvrzení o zdanitelných příjmech (kdyby jim býval skončil pracovní poměr v té firmě), prostě musíte zjistit v přebraném mzdovém účetnictví (jestli je vyčtete ze mzdových listů nebo z výplatních lístků, to už je na Vás). I ELDP za rok 2014 takto musíte vytvořit, tzn. za celý rok, ne jen za dobu, od kdy jste je převzali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
13. 5. 2014 16:14
Dobrý den,
vím, že je to hodně předběžný dotaz, ale - přebrali jsme od dubna zaměstnance z jedné pobočky. Předchozí zaměstnavatel šel do insolvence a my jsme prostory vč. zařízení a zaměstnanců přebrali. Mám otázku - zam-cům nikdo nevystavil (a zřejmě už ani nevystaví) potvrzení o zdanitelných příjmech. Stačí mi k rzd 2014 jejich výplatní pásky? já myslím že ano, ale nejsem si jistá.. Chci mít vše srovnáno už teď, než to honit příští rok.. díky za rady!