Jaké léky a na co

• (neregistrovaný)

13. 5. 2014 20:23

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli má zaměstnavatel právo chtít vědět, jaké léky a na co je zaměstnanci berou. Nikoho k tomu nenutí, jen se to zapisovalo a já myslím, že do toho nikomu nic není. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 5. 2014 22:05

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Jaké léky a na co
      Miluju otázky "má právo chtít ..."
      On může chtít cokoliv, ale vy nemáte povinnost mu to říkat (a co jsem pochopila, tak vás k tomu ani moc nenutí).
      Proč to chce vědět, to se musíte zeptat jeho, třeba nějaký pochopitelný důvod má.

• 14. 5. 2014 16:54

Ája47 (neregistrovaný)

Ta otázka ovšem zněla "má právo chtít VĚDĚT" ve smyslu možného zásahu do soukromí. Překrucování formulace tedy není na místě. Zaměstnává zdravotně postižené, což jsem záměrně neuvedla v domění, že se třeba dozvím, že v případě, že takové lidi zaměstnává, jsou pravidla jiná - čili jsem čekala odpověď od někoho, kdo mi skutečně dokáže poradit. No ale díky.

• 14. 5. 2014 19:16

alen1 (neregistrovaný)

Tak proč se přímo nezeptáte zaměstnavatele na základě čeho a proč to zjišťuje.
      Pokud jste ve vyjadřování tak radikální (viz Vaše překrucování formulace není na místě), jistě se dokážete zaměstnavatele zeptat.
      Mj. napadlo vás např., že některé užívané léky mohou snižovat pozornost a mohlo by hrozit např. větší riziko úrazů.
      Pokud se Vám něco na otázkách zaměstnavatele nezdá ( a neříkám, že opravdu může se takto ptát), obraťte se s dotazem na nejbližší SUIP - inspekci práce.

• 15. 5. 2014 10:19

Líba (neregistrovaný)

Myslím, že tohle by měl řešit závodní lékař, nikoliv přímo osobně zaměstnavatel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).