Re: DPH identifikovaná osoba začátečník
a jaké konkrétní služby to jsou? náklady spojené s držbou podílu to je hodně široký pojem
nejsem odborník a nevím, jakým způsobem máte podchyceno smluvně. ale myslím si, že jste poskytli služby osobě registrované k DPH v EU (tlumočnické, právní, domény) a z toho titulu jste také osoba identif. k DPH, plnění se neuvádí do přiznání ale do souhrnného hlášení s kódem 3
pokud se vám už nikdo zde na BC neozve, doporučuji toto konzultovat s daňovým poradcem
my jako "matka" jsme ty služby neposkytli, my jsme je pouze zaplatili ( a v případě zahraničních dodavatelů služeb odvedli DPH státu jako identifikované odoba k DPH). Ale ty faktury byly za služby, které nákladově souvisí plně s dceřinnou firmou. účetně je vedu na samostaném účtu a nemohou být daňově uznatelným nákladem mateřské organizace, protože právě souvisí s tou polskou dcerou. Jde mi jen o to DPH....teoreticky by firma, která není plátcem ( je poutze identifikovanou osobou) neměla mít vůbev dovoleno vystavovat fakturu s DPH, nebo se pletu?
díky, třeba se ještě někodo ozve :)
.
>>nejsem odborník a nevím, jakým způsobem máte
>>podchyceno smluvně. ale myslím si, že jste poskytli
>>služby
>>osobě registrované k DPH v EU (tlumočnické, právní,
>>domény) a z toho titulu jste také osoba identif. k
>>DPH,
>>plnění se neuvádí do přiznání ale do souhrnného
>>hlášení s
>>kódem 3
>>pokud se vám už nikdo zde na BC neozve, doporučuji
>>toto konzultovat s daňovým poradcem
>
>my jako "matka" jsme ty služby neposkytli, my jsme je
>pouze zaplatili ( a v případě zahraničních dodavatelů
>služeb odvedli DPH státu jako identifikované odoba k
>DPH). Ale ty faktury byly za služby, které nákladově
>souvisí plně s dceřinnou firmou. účetně je vedu na
>samostaném účtu a nemohou být daňově uznatelným nákladem
>mateřské organizace, protože právě souvisí s tou polskou
>dcerou. Jde mi jen o to DPH....teoreticky by firma,
>která není plátcem ( je poutze identifikovanou osobou)
>neměla mít vůbev dovoleno vystavovat fakturu s DPH,
>nebo se pletu?
>díky, třeba se ještě někodo ozve :)
a já jsem vám napsala, že máte fakturovat s DPH?
napsala jsem mimo přiznání a jen SH
vím, že vy jste přímo neposkytli, ale fakturujete je, abyste mohli dát náklady jako daňové
protože neznám vaše smlouvy, nemohu posoudit, zda toto není předmětem DPH nebo jde o nepřímé poskytnutí služby (neposkytujete sami, ale jakoby "zprostředkováváte" poskytnutí), proto jsem vám doporučila daňového poradce
pokud si vaše dceřinka uvede do svého přiznání jako přijetí služby z EU, může vás FÚ vyzvat k vysvětlení, proč jste nepodali SH
ale třeba vám někdo ještě odpoví
Nezáleží, zda služby poskytujete sami, či je pouze přeúčtováváte. Obojí představuje poskytnutí služby.
Stále jste však identifikovanou osobou, pokud do toho "nespadnete" z titulu obratu, dobrovolně, či některou méně obvyklou cestou (§ 6 - § 6f ZDPH).
Zde přeúčtování identifikované osoby dle § 6i ZDPH - s povinností podat SH (bez služeb ubytovacích - ty jsou dle § 10).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 5. 2014 13:25
Dobrý den, prosím o pomoc.
Jsme právnická osoba - neplátce daně, jsme pouze identifikovaná osoba k dani, každý měsíc platíme DPH z fakturu přijatých od zahraničních dodavatelů. Tomu rozumím.
Nyní nastala poprvé situace, kdy budeme vystavovat fakturu my zahraničnímu příjemci. jak to bude s DPH ? Jako neplátci daně(jsme pouze identifikovanou osobou k DPH) bude faktura vystavena bez DPH a my bude i nadále jen ident.osobou z hlediska DPH - je to tak správně prosím? Moc děkuji za pomoc.