Re: výdaje
Když jsem zpracovávala přiznání hercům, zpěvačkám, vždycky jim vycházelo lépe výdaje %. Jenom, když hostovali v zahraničí, tak tam jsem se někdy dostala líp na skutečných nákladech, vzhledem ke stravnému. Obávám se, že oblečení a prášek na praní nebude to pravé ořechové. Ale záleží na tom, co jste schopni si obhájit. To už bych spíš viděla nějakou techniku, PC tiskárnu a pod.
Re: výdaje
Bez zahraničních diet to je stejně, jak již bylo psáno, o ničem. Celý prací prášek do výdajů nedáte, u oblečení budete složitě dokazovat, že ho nenosil i mimo práci. To by musel být přinejmenším frak nebo oblečení typu ABBA.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 5. 2014 14:04
Syn je herec a tento rok od 1.3. jako OSVČ. Dosud v daňovém přiznání jako student uplatňoval výdaje %. Chci se zeptat jak to bude jako OSVČ výdaje bude moci uplatnit skutečné a ne %, ale nevím co tak mohl jako skutečné výdaje uplatnit. Myslím, že i nějaké oblečení, prášek na praní, jízdné v městském dopravě, nic jiného mě nenapadá. Poradite prosím. Děkuji mnohokrát.