Výdaje

• (neregistrovaný)

15. 5. 2014 14:04

Syn je herec a tento rok od 1.3. jako OSVČ. Dosud v daňovém přiznání jako student uplatňoval výdaje %. Chci se zeptat jak to bude jako OSVČ výdaje bude moci uplatnit skutečné a ne %, ale nevím co tak mohl jako skutečné výdaje uplatnit. Myslím, že i nějaké oblečení, prášek na praní, jízdné v městském dopravě, nic jiného mě nenapadá. Poradite prosím. Děkuji mnohokrát.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 5. 2014 14:29

anonymm (neregistrovaný)

Re: výdaje
      Když jsem zpracovávala přiznání hercům, zpěvačkám, vždycky jim vycházelo lépe výdaje %. Jenom, když hostovali v zahraničí, tak tam jsem se někdy dostala líp na skutečných nákladech, vzhledem ke stravnému. Obávám se, že oblečení a prášek na praní nebude to pravé ořechové. Ale záleží na tom, co jste schopni si obhájit. To už bych spíš viděla nějakou techniku, PC tiskárnu a pod.

• 15. 5. 2014 15:31

mirka..p (neregistrovaný)

Já účtuji různé umělce ( herce, režiséry, hudebníky) a v 99% vychází lépe výdaje %, byť je to jen 40%.... Ale pokud na tom trváte, tak auto, pohonné hmoty, účty za telefon, internet.......

• 15. 5. 2014 16:23

. (neregistrovaný)

Bez zahraničních diet to je stejně, jak již bylo psáno, o ničem. Celý prací prášek do výdajů nedáte, u oblečení budete složitě dokazovat, že ho nenosil i mimo práci. To by musel být přinejmenším frak nebo oblečení typu ABBA.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).