Re: výdaje
Když jsem zpracovávala přiznání hercům, zpěvačkám, vždycky jim vycházelo lépe výdaje %. Jenom, když hostovali v zahraničí, tak tam jsem se někdy dostala líp na skutečných nákladech, vzhledem ke stravnému. Obávám se, že oblečení a prášek na praní nebude to pravé ořechové. Ale záleží na tom, co jste schopni si obhájit. To už bych spíš viděla nějakou techniku, PC tiskárnu a pod.
Re: výdaje
Bez zahraničních diet to je stejně, jak již bylo psáno, o ničem. Celý prací prášek do výdajů nedáte, u oblečení budete složitě dokazovat, že ho nenosil i mimo práci. To by musel být přinejmenším frak nebo oblečení typu ABBA.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
15. 5. 2014 14:04
Syn je herec a tento rok od 1.3. jako OSVČ. Dosud v daňovém přiznání jako student uplatňoval výdaje %. Chci se zeptat jak to bude jako OSVČ výdaje bude moci uplatnit skutečné a ne %, ale nevím co tak mohl jako skutečné výdaje uplatnit. Myslím, že i nějaké oblečení, prášek na praní, jízdné v městském dopravě, nic jiného mě nenapadá. Poradite prosím. Děkuji mnohokrát.