Re: bonus na dítě - příjem z pronájmu
§ 35ca
Uplatní-li poplatník u dílčího základu daně podle.... § 9 výdaje podle § 9 odst. 4 a součet dílčích základů, u kterých byly výdaje tímto způsobem uplatněny, je vyšší než 50 % celkového základu daně, nemůže
b) uplatnit daňové zvýhodnění.
Re: bonus na dítě - příjem z pronájmu
Ne, § 10 by nepomohl. Měla jste uplatnit skutečné výdaje.
"Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6, 7, 8 nebo § 9 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy..... u poplatníka, který má příjmy pouze podle § 9 nesmí výdaje převýšit tyto příjmy."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 5. 2014 8:06
Dobrý den,
mám nárok na bonus na dítě pokud mé příjmy jsou pouze z pronájmu? nejsem OSVČ, použila jsem výdaje paušálem. Takto jsem odevzdala na finanční úřad přiznání a ten se nejdříve ozval abych doložila, že bonus na dítě neuplatnuje někdo jiný a ted, že na bonus nemám nárok. Jak to prosím je? děkuji a přeji hezký den