Re: Paní Jasná_prosím včera HPP Slovák
To je věc zaměstnance. Ten by se měl obrátit v místě bydliště na správu soc. zabezpečení, aby určila příslušnost právních předpisů jednoho státu. Zaměstnanec vám pak předloží tiskopis E 101 a budete postupovat, jak jsem již včera psala.
Pokud vám nic nedoloží, odvody provedete klasicky jako u jiného zaměstnance.
Na školení nám doporučovali zjistit hned při nástupu zaměstnance, aby se nestalo, že bude dodatečně doložen tiskopis E 101 a musely se dělat opravy.
Re: Paní Jasná_prosím včera HPP Slovák
Moc Vám děkuji. Volala jsem na PSSZ a paní mi řekla, že je potřeba zjistit jaký pracovní či jiný poměr má v SR. A na základě toho se bude odvíjet ostatní. Nicméně mi řekla, že zaměstnanec se bude muset rozhodnou jakými procenty bude pracovat v SR a jakými % v ČR. Uvidíme co napíše zaměstnanec a pak Vám napíšu jak to tedy je. Děkuji za Váš čas. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 5. 2014 9:10
Dobrý den ,prosím Vás nemůžete mi poslat odkaz na webové stránky tiskopisu E 101 .Ještě bych Vás ráda požádala o radu. Zjistila jsem, že zaměstnanec je na Slovensku zaměstnaný, možná OSVČ.Jak mám postupovat? Dle pracovní smlouvy je místem výkonu SR, ale bude vyjíždět občas za prací i do Prahy (nějaké semináře - smlouvy si dělá klient). Z pohledu ZP - musí se rozhodnout kde si bude platit? Může se mu ztrhávat o obou státech? A co sociálka?
Děkuji jsem z toho na větvi..