Re: Srážky ze mzdy-dlužné výživné
Je to první exekuce nebo už nějakou srážíte?
Pokud je tato první, budete srážet z obou třetin v pořadí: běžné výživné, dlužné výživné, ostatní přednostní exekuce.
Jestli už nějakou exekuci má, tak takto budete postupovat pouze v druhé třetině a z první třetiny srážíte dál podle pořadí.
Moc Vám děkuji za radu. Jste zlatá!!! Teď jsem zjistila, že ještě týž den byl doručen stejný příkaz, kde už místo 2500,- běžné výživné... je uvedeno 150.000,- představující pětinásobek ročního plnění běžného výživného.
A můžu se prosím ještě zeptat...na příkazu je číslo účtu exekutora. Tak se poukazuje celá částka? I ta ne běžné výživné?
Ještě jednou moc děkuji.
já měla ten stejný případ...zasílala jsme jednou částkou a exekutor si to pořešil...až je splacené dlužné, posílám jen běžné. Zasílá se až po obdržení usnesení o nabytí právní moci. do té doby se deponuje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 5. 2014 8:51
Dobrý den, moc Vás prosím o radu.
Vím, že toho tu na toto téma bylo napsáno už mnoho, ale pořád nemám jasno :-( Přišel nám exekuční příkaz na zaměstnance. Odstavec raději ocituji:
"Srážky se nařizují do výše vymáhané přednostní pohledávky: dlužné výživné ve výši 41.000,-, dále 2.500,- Kč běžné výživné měsíčně od 1.2.2013 do budoucna, náklady našeho zastoupení v exekučním řízení 2.844,- (v předpokládané výši) a náklady exekuce v předpokládané výši 45.000,-"
Můžete mi prosím poradit z jakých třetin a na co srážet? Mám v tom strašný zmatek a přečetla jsem o srážkách ze mzdy kde co, ale zatím nepochopila nic :-(
Moc všem děkuji a přeji hezké pondělí.