je mi 39 let,dálkově studuji střední školu a od příštího měsíce mám nastoupit na plný úvazek do zaměstnání.Zaměstnavatel mi umožnil volno 1x týdně na účast ve škole.Chtěla bych se zeptat,jestli mám nárok na placené volno nebo jestli musím mít neplacené.A co se týče úlevy na dani,to v mém věku nárok není ,že?Ještě bych se chtěla zeptat,jestli mám sepsat se zaměstnavatelm nějakou dohodu o tom uvolňování?
Re: dálkové studium při zaměstnání
domnívám se, že studium přímo nesouvisí s výkonem vaší práce, takže buď neplacené volno, dovolená a nebo uzavřít zatím smlouvu na zkrácený úvazek 4/5, abyste z neplaceného volna neplatila ZP ( pokud tedy dosáhnete min. mzdy)
28. 5. 2014 11:43
Dobrý den,
je mi 39 let,dálkově studuji střední školu a od příštího měsíce mám nastoupit na plný úvazek do zaměstnání.Zaměstnavatel mi umožnil
volno 1x týdně na účast ve škole.Chtěla bych se zeptat,jestli mám nárok na placené volno nebo jestli musím mít neplacené.A co se týče úlevy na dani,to v mém věku nárok není ,že?Ještě bych se chtěla zeptat,jestli mám sepsat se zaměstnavatelm nějakou dohodu o tom uvolňování?
Děkuji za odpověd Marie Š.