Re: Příspěvek na penzijní poj.
1) přímo instituci, zaměstnanci ne
Co se Vám nezdá?
"Platba zaměstnavatele jako příspěvek na penzijní připojištění se státním příspěvkem poukázaný na účet jeho zaměstnance u penzijní společnosti"
2) Buď vnitřní směrnice, nebo přímo v pracovní smlouvě. Sama doporučuji svým klientům, aby uzavírali s jednotlivými pracovníky dodatky pracovních smluv po zkušební době.
Re: Příspěvek na penzijní poj.
proč dodatky pracovních smluv ? To je nesmysl, pak by zaměstnavatel nemohl tento příspěvek zrušit bez souhlasu zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 5. 2014 17:30
Dobrý den,
jsem začátečník a potřebuji poradit ohledně benefitu pro změstnance. Zaměstnavatel přislíbil zaměstnaci přípěvek na penzijní poj.
dotaz:
1) Musí příspěvek zaměstnavatel platit přímo instituci, nebo může třeba 2x za rok platbu uhradit zaměstnanci? Přímo zaměstnanci se mi to nezdá, ale §6 (9) p)
2) Musí mít ve vnitřní směrnici uvedená pravidla pro tento benefit? Výše příspěvku je mi jasná. Spíše se jedná o definici zaměstnanců, kteří nárok mít budou .... ne všem se tento benefit poskytovat bude.
Děkuji mnohokrát za diskuzi