Náhradní volno za práci přesčas a ZP

• (neregistrovaný)

28. 5. 2014 23:40

Dobrý den, prosím o radu:
    zaměstnanec má tolik přesčasů, že si může vybrat celý měsíc náhradní volno. Jak to bude se zdravotním pojištěním, když nebude mít při čerpání náhradního volna žádný příjem + bude se odvádět minimální odvod?
    A pokud by to měl nakombinované třeba týden dovolená + 3 týdny náhradní voĺno - bude se dopočítávat vyměřovací základ do minimální mzdy?
    Našla jsem protikladné názory, někdo píše, že zaměstnanec zaplatí celých 13,5% z minimální mzdy, protože pojišťovnu nezajímá, že vybírá náhradní volno, další zase píší, že odvody na ZP nejsou, protože už odvedl v tom měsíci, kdy přesčas udělall. Setkala jsem se i s názorem, že odvede jen svou povinnou část 4,5% z minimální mzdy a 9% odvede zaměstnavatel. Tak už teda nevím....
    Jak to, prosím, tedy je? Za odpovědi děkuji. (doufám, že jsem to napsala srozumitelně, už mi to v noci moc nemyslí)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 5. 2014 6:04

Mak (neregistrovaný)

Re: Náhradní volno za práci přesčas a ZP
      Myslím si, že když vybírá náhradní volno a má měsíční mzdu, tak mu ji vyplatíte stejně jako vždy.

V měsíci, kdy udělal přesčas, jste mu ho zároveň nepropláceli, že ne_? Kdyby ano, tak si pak nemůže vybírat NV. Buď proplatíte přesčas nebo vybere NV, ne obojí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).