Re: Pevná část pružné prac. doby
není, mrkněte třeba ještě sem
http://www.suip.cz/otazky-a-odpovedi/pracovnepravni-vztahy/pracovni-doba-a-doba-odpocinku/pruzne-rozvrzeni-pracovni-doby-prekazky-v-praci-a-prescas-pri-pruzne-rozvrzene-pracovni-dob%C4%9B/
a tady :
Zaměstnavatel dále podle svých potřeb a podmínek určí délku základní pracovní doby, tj. doby povinné přítomnosti zaměstnance na pracovišti. Předešlá právní úprava limitovala délku základní pracovní doby tak, že jednotně stanovila její rozsah na nejméně 5 hodin. Nový zákoník práce ponechává volbu délky základní pracovní doby na vůli zaměstnavatele.
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d2472v3238-pruzna-pracovni-doba/?search_query=NOZ|rekodifikace|nový%20občanský%20zákoník%20$type=12%20$source=3
Asi ano, byla jsem u téhle školitelky poprvé, dala jsem na reference, ale google mi odpovídá bohužel trochu jinak než ona. Ještě jsem s ní řešila problém pracovní doby - máme ji stanovenou vnitřním předpisem (jsme s.r.o.) na 37,5 hod při jednosměnném provozu. Řekla mi, že je to špatně - musíme mít 40 hod. a když jsem ji poslala mail s podrobným vysvětlením, tak změnila názor - že máme všichni zkrácenou na vlastní žádost. Tak stejně nevím na čem jsem. Máme skoro 100 zaměstnanců, takže jestli počítám špatně příplatky za přesčas apod. tak se vůbec netěším na kontrolu. Doufám, že to obhájím ZP §79 odst.3. Takže díky bohu za internet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 5. 2014 8:38
Dobrý den,
na školení nám přednášející mimo jiné dala podklady k pružné pracovní době, kde stálo: "Pevná část pružné prac. doby musí být min. 5 hod." V naší firmě máme pouze 4 hod a zbytek je volitelný. V ZP, v Abecedě mzdové účetní ani na netu jsem nic o této stanovené době nenašla. Nevíte někdo kam bych mohla nahlédnout? Děkuji za ochotu.