Re: převedení na jiné pracoviště
Proč nadbytečnost? Já bych to viděla na § 52b ZP
b) přemísťuje-li se zaměstnavatel nebo jeho část,
Aha, jasně :-). Ono se to asi dotkne mně. A jde mi o to, abych nemusela odejít na dohodu, připravit se o odstupné a ještě mít případně na ÚP hned jen 45%. Z toho jsem měla obavu. Když už bych musela skončit, tak se alespoň nenechat oškubat.
Děkuji
Pokud nemáte v pracovní smlouvě sjednané i to druhé místo výkonu práce, tak na ně nemusíte přistoupit a pak by měla následovat výpověď od zaměstnavatele kvůli tomu přemístění nebo dohoda o skončení poměru se stejným důvodem (třeba si vyjednáte místo výpovědní doby víceměsíční odstupné).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 5. 2014 11:48
Mají se slučovat 2 organizace, které jsou od sebe vzdáleny cca 35 km, bohužel dopravní obslužnost mezi těmito subjekty je téměř nulová. Má organizace právo přeřadit zaměstnance do "druhé" organizace, a tím se vyhnout výpovědi pro nadbytečnost a výplatě odstupného??
Děkuji