Re: Virtuální kanc. Pha 1-zkušenosti-pro
Zmeny jsou povoleny , ale v poslední době si fu ověřují proc sídlo firmy je v Praze jestli se jednatel zdržuje v Praze.
Jde převod i Ossz tu si v Praze vyberete nebo si zvolíte plátcovskou pokladnu a veškeré odvody na sp VZP a Dan za zaměstnance můžete nechat na Moravě.
Je to na vasem uvážení tak 4 roky nazpět bylo vse bez problemu
Aby vás pak finančák nedelegoval zpět, to byste měli jen náklady navíc a byly pod palcem původního FÚ
Daňový řád § 18
Když novému správci na Praze 1 dokážete že je změna sídla oprávněná (jak jsem uvedla jednatel se zdržuje v Praze+ obchodní schůzky Praha atd.) snad problém nebude.
OSSZ si můžete nechat původní, u jedné firmy to přesně tak účtuji
sídlo v Praze a sociálka + ZP v městě na Moravě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 5. 2014 8:21
Firma s.r.o. je z Moravy, máme v jednom městě provozovnu i kancelář jednatele a účetní. Chceme si přenést sídlo do Prahy 1.
Máte zkušenosti, že jsou tyto změny povolovány (i když jinde provozovna, tak jako u nás)?
Dále mě zajímá příslušenost ČSSZ. Na jejich stránkách jsem se dočetla, že místní příslušnost se řídí místem mzdové účtárny, pokud není shodná
se sídlem společnosti. Máte i s tímto někdo zkušenost, aby se místní příslušnost OSSZ nepřenášela do Prahy?
Děkuju za názory a zkušenosti.