Re: výplatní páska odměna
dostalo ji více lidi ale tato odměna byla i předchozí roky a nikdy se nerozpočítávala ! jeden rok byla uvedena na pásce jako Mimořádná odměna další rok pak byla uvedena jako Speciální odměna, předminulý rok byla v osobním ohodnoceni a nerozpočítávala se , a teď byla také v osobním ohodnoceni a najednou se rozpočítává.
Jaké firemní záznamy myslíte? Mzdoví předpis,kolektivní smlouva ,pracovní řád?
Re: výplatní páska odměna
Myslím tím to, že když zaměstnavatel určuje výši této odměny, nazve ji "roční" (tzn. že ta odměna je za výsledky celého roku, 12ti měsíců). S tímto názvem dostane rozpis odměn mzdová a ta ji zadá tak, aby se pro účely výpočtu průměrů rozpočítala do 4 čtvrtletí. Předpokládám, že jako "roční" ji dostali i ti ostatní, ne jenom Vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 6. 2014 8:42
Dobrý den,chtěl bych vás poprosit o radu. V listopadu mi byla vyplacena odměna(např.10000),na výplatní pásce je tato odměna v kolonce "osobní ohodnoceni" a je rovnou sloučena s částkou osobního ohodnocení (např.2000) kterou dostávám každý měsíc. Letos jsme byli v Lednu doma na 60% a tu druhou půlku jsem měl dovolenou.
Na lednové výplatnici však koukam,že je nějak malý průměr na náhrady. Účetní mi řekla ,že ta odměna je roční a tudíž se do výpočtu průměru na náhrady započítává jen čtvrtka z odměny. V minulých letech byla odměna počítána jako měsíční.
Neměl by tuto změnu zaměstnavatel dát předem vědět?
Kdyby šlo o "roční premii" nemělo by to být uvedeno na listopadové výplatní pásce jako další složka mzdy "roční premie" ?
Je tento postup zaměstnavatele v pořádku?
Přijde mi, že je to účelová změna aby nemusel platit tolik za náhrady, když jsme byli cely leden doma.
Děkuji za odpověď.