Re: výplatní páska odměna
dostalo ji více lidi ale tato odměna byla i předchozí roky a nikdy se nerozpočítávala ! jeden rok byla uvedena na pásce jako Mimořádná odměna další rok pak byla uvedena jako Speciální odměna, předminulý rok byla v osobním ohodnoceni a nerozpočítávala se , a teď byla také v osobním ohodnoceni a najednou se rozpočítává.
Jaké firemní záznamy myslíte? Mzdoví předpis,kolektivní smlouva ,pracovní řád?
Re: výplatní páska odměna
Myslím tím to, že když zaměstnavatel určuje výši této odměny, nazve ji "roční" (tzn. že ta odměna je za výsledky celého roku, 12ti měsíců). S tímto názvem dostane rozpis odměn mzdová a ta ji zadá tak, aby se pro účely výpočtu průměrů rozpočítala do 4 čtvrtletí. Předpokládám, že jako "roční" ji dostali i ti ostatní, ne jenom Vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
1. 6. 2014 8:42
Dobrý den,chtěl bych vás poprosit o radu. V listopadu mi byla vyplacena odměna(např.10000),na výplatní pásce je tato odměna v kolonce "osobní ohodnoceni" a je rovnou sloučena s částkou osobního ohodnocení (např.2000) kterou dostávám každý měsíc. Letos jsme byli v Lednu doma na 60% a tu druhou půlku jsem měl dovolenou.
Na lednové výplatnici však koukam,že je nějak malý průměr na náhrady. Účetní mi řekla ,že ta odměna je roční a tudíž se do výpočtu průměru na náhrady započítává jen čtvrtka z odměny. V minulých letech byla odměna počítána jako měsíční.
Neměl by tuto změnu zaměstnavatel dát předem vědět?
Kdyby šlo o "roční premii" nemělo by to být uvedeno na listopadové výplatní pásce jako další složka mzdy "roční premie" ?
Je tento postup zaměstnavatele v pořádku?
Přijde mi, že je to účelová změna aby nemusel platit tolik za náhrady, když jsme byli cely leden doma.
Děkuji za odpověď.