Re: Účet 343 - SW Pohoda
>>>Jak se prosím nejlépe zorientovat v Pohodě co se týká
>>>účtu 343? Jakou sestavu zkontrolovat? Potřebovala
>>>bych
>>>zjistit, kolik dlužíme fú na dph, z papírů to
>>>samozřejmě vím ale účetně je 343 taková, že vůbec
>>>netuším. Je
>>>zde několik nezaúčt. pohledávek i závazků, které zde
>>>visí ještě z min. let a já ani nevím co s tím. Děkuji
>>
>>Jak nezaúčtovaných pohledávek a závazků?
>>Co dokladová inventura k 31.12.2013?
>
>Ta nějak chybí. To vše budu muset dávat dohromady já
>ale vůbec netuším jak, protože chybí několik dokumetů
>na základě kterých bych to zúčtovala,
Jakých dokumentů? Podaných Přiznání k DPH?
vyžádám si od
>fú
V SW Pohodě si při každém vystavení přiznání k DPH udělám kontrolu tak, že částka na přiznání mi musí souhlasit na účet 343
Pokud nesouhlasí, tak buď mám někde
- zpoždění ohledně možnosti uplatnění odpočtu DPH, pak kontroluji sestavu Účetnictví / účetní deník / tiskové sestavy / kontrolní sestavy / kontrola pohybu na účtu DPH s přiznáním k DPH
- nezaplacené DPH - závazek vůči FÚ. To si pak kontroluji v ostatních závazcích, kde mám zaevidované všechny odvody DPH (nebo v pohledávkách)
- nesprávně uvedený kód DPH. V tom případě si vyjedu sestavu s přehledem plnění DPH a kontroluji podle toho jednotlivé částky podle účtu 343
Předpis odvodu či odpočtu DPH neúčtuji, ale eviduji v ostatních závazcích (pohledávkách) s předkontací BEZ343 (nebo jen BEZ)
Re: Účet 343 - SW Pohoda
Tak to může být opravdu mazec, ještě když si k tomu FÚ někde započetl pokuty a penále, o kterých vůbec nedal poplatníkovi vědět.
"Vyčistěte" si nejdřív období, které účtujete. Zbývající část zůstatku na účtu 343 bych přeúčtovala na nějaký analytický účet 343 a pak ho postupně řešila dál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 6. 2014 12:54
Jak se prosím nejlépe zorientovat v Pohodě co se týká účtu 343? Jakou sestavu zkontrolovat? Potřebovala bych zjistit, kolik dlužíme fú na dph, z papírů to samozřejmě vím ale účetně je 343 taková, že vůbec netuším. Je zde několik nezaúčt. pohledávek i závazků, které zde visí ještě z min. let a já ani nevím co s tím. Děkuji