Re: POHODA - jak ulozim adresu z dokladu
1. Ano, najedente na fa, nebo na doklad, najedete na firmu (odběratel) tlačítekm F5 vyvoláte adresář, pokud adresu ještě nemáte - vypníte adresu, uložíte a dáte přenést adresu do dokladu.
2. Ano, najedete třeba na Reklamace - Kliknete myší na - Záznam - Přenos - vyberete tu fa (nebo doklad) a zase - přenést do dokladu.
Diky za tip, pomohlo. Jen krok 1 je zbytecne slozity, protoze treba i firem to naboucham rovnou a vlozi se to samo, bez zbytecneho prepinani.
2) tady je skoda, ze se neda jednim klikem ulozit adresa do adresa, protoze kdyz pak chci z reklamace udelat udalost - treba odeslani reklamace, tak pokud adresa neni v adresari, musim ji tam stejne nakonec vepsat rucne :-)
P.
>>Ahoj,
>>delsi dobu jsem to nepotreboval, ale chtel bych si
>>vest lepe evidenci zakazniku a ukladat si do adresare
>>KAZDOU adresu.
>>
>>1) da se to nastavit, aby se ukladaly nejen firmy,
>>ale
>>i fyzicke osoby primo pri zadavani dokladu?
>>
>>2) mam uz vypsanou fakturu a chci treba zapsat
>>reklamaci, ale adresa neni v adresari. Existuje
>>zpusob, jak
>>jednoduse najit original fakturu a misto prepisovani,
>>nejakym stiskem tu adresu vlozi do adresare?
>>
>>Hledal jsem na webu pohody, ale nenasel jsem nic
>>takoveho.
>>
>>Diky,
>>P.
>
>1. Ano, najedente na fa, nebo na doklad, najedete na
>firmu (odběratel) tlačítekm F5 vyvoláte adresář, pokud
>adresu ještě nemáte - vypníte adresu, uložíte a dáte
>přenést adresu do dokladu.
>
>2. Ano, najedete třeba na Reklamace - Kliknete myší na
>- Záznam - Přenos - vyberete tu fa (nebo doklad) a
>zase - přenést do dokladu.
Ano, právě proto zde je Adresář, kde vyplníte adresu jen jednou a pak ji lze použít v jakékoliv agendě F5 a je to. Nevím, co je na tom složitého. Složiité je adresu stále znovu vypisovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 6. 2014 12:53
Ahoj,
delsi dobu jsem to nepotreboval, ale chtel bych si vest lepe evidenci zakazniku a ukladat si do adresare KAZDOU adresu.
1) da se to nastavit, aby se ukladaly nejen firmy, ale i fyzicke osoby primo pri zadavani dokladu?
2) mam uz vypsanou fakturu a chci treba zapsat reklamaci, ale adresa neni v adresari. Existuje zpusob, jak jednoduse najit original fakturu a misto prepisovani, nejakym stiskem tu adresu vlozi do adresare?
Hledal jsem na webu pohody, ale nenasel jsem nic takoveho.
Diky,
P.