Re: Pronájem §9 - stanovení vstupní ceny
Daň placena nebyla darování v prvním stupni. Jde mi o to, že možná nebude pronájem na tak dlouho, aby se platilo soudnímu znalci 5000až 7000Kč. Známá mi říkala, že když dědila tak notář si to nechal udělat od odhadce a platila ještě cenu odhadci podle hodnoty odhadu i když notář by ji v tomto případě vyšel levněji. A v mém případě by přišel levněji ten odhace a tak nevím jestli by to bylo správně nebo ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 6. 2014 13:43
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když budu pronajímat majetek byt získaný darování s tím, že uplynulo 5 let od nabytí v zákoně je, že cena bude stanovena "podle zvláštního právního předpisu o oceňování majetku1a)" s odvolávkou na zákon o oceňování. Ale ten připouští tři možnosti jako nákladovým, výnosovým nebo porovnávacím způsobem. Jde mi o to musí to být znalecký posudek od znalce nebo stačí od realitky nějaký srovnávací způsob? Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji