Re: ukončení prac.poměru ve zkus.dobe
Být Vámi, bych to zatím neřešila. Může se stát, že ona nebude chtět po RD nastoupit zpět a ukončíte PP z jejího popudu. Nebo nedostane dítě do mat. školky, bude žádat o neplac. volno, které jí nepovolíte čerpat a tak se dohodnete na uk. PP. Každopádně bych to řešila až nastane čas - a bez odstupného (píšete, že je stále ve zkuš. době).
Tak já naopak bych to řešila už dávno, pokud je ve zkušební době nesmíte zrušit pouze v době prvních 14 dnů nemoci, protože tak platíte náhradu za dovolenou i když u vás takřka nic neodpracovala a ona může také plynule přejít na další těhotenství a zase budete platit náhradu za dovolenou ?
také jsem se divila, že už to neřešili dávno, ale snažila jsem se nastínit možnosti, jaké mají teď, když tamtu možnost prošvihli
jen co se zam-kyně dozví, že s ní nepočítáte a ona někdy v budoucnu počítala s dalším dítětem, tak je pravděpodobné, že si bude chtět "odbýt" těhotenství u Vás (protože jako nezaměstnaná by přišla o hodně peněz - PPM, dovolená apod.)
Díky, asi jsem to potřebovala natvrdo. Takže když je zaměstnanec ve zkušební době a onemocní, a v době nemoci předá zaměstnavateli ukončení pracovního poměru ve zkušební době s tím, že PP bude ukončen k datu ukončení pracovní neschopnosti, tak vlastně může být v zaměstnání ještě hodně dlouho.
Nějak nechápu co tím myslíte. Zaměstnavatel může zrušit PP kdykoliv během zkušební doby, mimo prvních 14 dní nemoci. Takže pokud by dal zrušení zaměstnanec s tím, že až skončí nemoc, tak zaměstnavatel klidně může 15. den nemoci zrušit PP bez jakýchkoliv problémů. Pokud ovšem zná zákoník práce a ví co a jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 6. 2014 9:13
Dobrý den
mohu se zaměstnankyní ukončit pracovní poměr, když je v současné době na rodičovské dovolené? Pracovní smlouvu měla se zkušební dobou, který jí před nástupem na mateřskou ještě neuplynula, tudíž stále trvá.
Vzhledem k reorganizaci firmy již s ní víceméně do budoucna nelze počítat, bylo i z administrat.důvodů lepší s ní pracovní poměr rozvázat.
Lze toto učinit i behem rodičovské? Prosím případně o §
Děkuji
P.