Re: Exekuce na mzdu - přednostní, PAMICA
Pokud nemá ještě jiný příjem (např.důchod..), ze kterého by byly uplatňovány nezabavitelné částky, tak musíte nezabavitelné částky uplatňovat vy z jeho mzdy. Tj. na něj, jeho současnou manželku a bývalou manželku (pokud na její výživné není exekuce).
VZP v každém případě musí čekat, je v pořadí, dokud min. nebude splaceno dlužné výživné.
Re: Exekuce na mzdu - přednostní, PAMICA
To jsem opomněla napsat. Ano, má příjem z renty, v rozhodnutí bylo uvedeno, že plátce renty má odečítat, my nemáme.
Takže by to mělo být správně. I když je ZP přednostní pohledávka, výživné má před ní přednost a s ohledem na výši mzdy a placení výživného nemusí zbýt na tuto srážku.
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 6. 2014 11:32
Dobrý den. Prosím o pomoc s výpočtem srážek. Mzdy dělám v PAMICE, ale asi zadávám něco špatně:
Zaměstnanec má 3 exekuce:
1. výživné na první dítě od 3/2013, srážka určená pevnou částkou 2106,- Kč (rozhodnutím soudu nemám odečítat nezabavitelnou částku)
2. výživné na druhé dítě od 1/2014, výživné je měsíčně 4.500, srážka není stanovena pevnou částkou. K tomu v květnu přišlo, že ještě dluží 18.000,- z předchozího období (rozhodnutím soudu nemám odečítat nezabavitelnou částku)
3. Nyní přišla další exekuce - dluh na zdravotním pojištění celkem 12.292 Kč (tady nezabavitelnou částku musím odečítat, počítám 4 vyž. osoby).
Zaměstnanec je ženatý, má vyživovací povinnost ke své současné manželce, dál platí výživné na svou bývalou manželku a výživné na dvě děti (ty, kterým je výživné posíláno exekučně viz výše).
Čistá mzda je 15166,- Kč.
Když si to takto, i v tom pořadí zadám do PAMICY, vychází mi srážka na první dítě 2106,- Kč (to je jasné), srážka na druhé dítě 4.500,-, a na dlužné výživné a na dluh u ZP už mi to nic nespočte "ať dělám, co dělám".
Je to tak dobře? Nezdá se mi to. Prosím, prosím.... Můžete mi pomoci s výpočtem?
Jak mám počítat třetity, když nesmím odečíst nezabavitelnou částku? Znamená to, že CELÁ čistá mzda je zabavitelná?
A jak následně zase počítat srážku na exekuci na zdr. pojištění?
Nejradši bych zavolala exekutorovi, ať mi pomůže, ale nevím, zda to je v jejich náplni práce.
Děkuji předem za ochotu a pomoc