Re: Exekuce na mzdu - přednostní, PAMICA
Pokud nemá ještě jiný příjem (např.důchod..), ze kterého by byly uplatňovány nezabavitelné částky, tak musíte nezabavitelné částky uplatňovat vy z jeho mzdy. Tj. na něj, jeho současnou manželku a bývalou manželku (pokud na její výživné není exekuce).
VZP v každém případě musí čekat, je v pořadí, dokud min. nebude splaceno dlužné výživné.
Re: Exekuce na mzdu - přednostní, PAMICA
To jsem opomněla napsat. Ano, má příjem z renty, v rozhodnutí bylo uvedeno, že plátce renty má odečítat, my nemáme.
Takže by to mělo být správně. I když je ZP přednostní pohledávka, výživné má před ní přednost a s ohledem na výši mzdy a placení výživného nemusí zbýt na tuto srážku.
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 6. 2014 11:32
Dobrý den. Prosím o pomoc s výpočtem srážek. Mzdy dělám v PAMICE, ale asi zadávám něco špatně:
Zaměstnanec má 3 exekuce:
1. výživné na první dítě od 3/2013, srážka určená pevnou částkou 2106,- Kč (rozhodnutím soudu nemám odečítat nezabavitelnou částku)
2. výživné na druhé dítě od 1/2014, výživné je měsíčně 4.500, srážka není stanovena pevnou částkou. K tomu v květnu přišlo, že ještě dluží 18.000,- z předchozího období (rozhodnutím soudu nemám odečítat nezabavitelnou částku)
3. Nyní přišla další exekuce - dluh na zdravotním pojištění celkem 12.292 Kč (tady nezabavitelnou částku musím odečítat, počítám 4 vyž. osoby).
Zaměstnanec je ženatý, má vyživovací povinnost ke své současné manželce, dál platí výživné na svou bývalou manželku a výživné na dvě děti (ty, kterým je výživné posíláno exekučně viz výše).
Čistá mzda je 15166,- Kč.
Když si to takto, i v tom pořadí zadám do PAMICY, vychází mi srážka na první dítě 2106,- Kč (to je jasné), srážka na druhé dítě 4.500,-, a na dlužné výživné a na dluh u ZP už mi to nic nespočte "ať dělám, co dělám".
Je to tak dobře? Nezdá se mi to. Prosím, prosím.... Můžete mi pomoci s výpočtem?
Jak mám počítat třetity, když nesmím odečíst nezabavitelnou částku? Znamená to, že CELÁ čistá mzda je zabavitelná?
A jak následně zase počítat srážku na exekuci na zdr. pojištění?
Nejradši bych zavolala exekutorovi, ať mi pomůže, ale nevím, zda to je v jejich náplni práce.
Děkuji předem za ochotu a pomoc