Re: Práce přesčas, so+ne + svátek
**zaměstnavatel rozhodne, zda za práci ve svátek náleží 100% příplatek - nebo čerpání náhradního volna. V případě, že bude čerpat náhradní volno za odpracovanou směnu ve svátek, proplatíte toto NV průměrem. Náhradní volno za práci přesčas platíte základní mzdou bez příplatku, náleží jen příplatky za So+Ne (i když vybere náhr.volno)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 6. 2014 10:42
Dobrý den,
prosím můžete mi potvrdit, že jsem postupovala správně? Pán se tady na mě rozkřikl, že jej soustavně okrádám o peníze.
Dělník pracuje normálně po - pá 7,5 h denně, Tento měsíc pracoval i o víkendu a ve svátek.
Zaplatila jsem mu příplatek za práci ve svátek 100 % - ty hodiny, které ve svátek všechny pracoval, příplatek 10% za hodiny práce v so+ne. Pak v měsíci čerpal nějaké náhradní volno, ale nevyčerpal je celé, hodiny, které nevyčerpal jsem mu proplatila jako přesčas takto - od hodin, které pracoval v so + ne jsem odečetla vybrané hodiny a to, co zbylo jsem zaplatila příplatkem 50 % - přesčas za so a ne, pak tam měl ještě další přesčasové hodiny - ty jsem zaplatila jako přesčas 25%. Ve svátek - pátek pracoval 10 h, normální dobu má 7,5 h, tak jsem mu uznala do přesčasu 2,5 h s příplatkem za přesčas 25%.
Pan tady na mě ječel, že si to náhradní volno čerpal z těch hodin s přesčasovým příplatkem 25% a né z těch s příplatkem 50% a za tu práci ve svátek v pátek chce zaplatit nejen těch 100%, co jsem mu dala, ale ještě chce 50% jako přesčasový příplatek.
Já jsem znejistěla, jestli to mám dobře.