Re: OT: I mrtví mají právo na dovolenou
ale vždyť i u nás se v případě smrti proplácí nevyčerpaná dovolená pozůstalým (jedná se o poměrnou část do konce PP, tedy do doby umrtí)
§ 328 Smrt zaměstnance
(1) Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají. Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé postupně na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví se stávají, není-li těchto osob
Právě že není. Je to jen přitažlivý titulek.
Kdyby se článek jmenoval jinak, např. "Do dědického řízení spadá i nárok na nevybranou dovolenou", tak by ho málokdo četl.
mě to právě nebral rozum a považovala jsem to za nesmysl, vždyť i tady se to tak platí, ale nevybranou dovolenou 140 dní - to jsem ještě nezažila a opravdu jsem si myslela, že jde o absurdní rozsudek, že se vdova domáhala i dovolené po smrti (což mi vůbec nešlo na rozum, ale v dnešní době se ničemu nedivím, spousta nesmyslných rozsudků)... mi spadl kámen ze srdce, že to tak není...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/i-mrtvi-maji-pravo-na-dovolenou-rozhodl-evropsky-soud/r~bddf138ef23411e3b48f0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=A&utm_term=position-7
>>>>>§ 328 Smrt zaměstnance
>>>>>(1) Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají.
>>>>>Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného
>>>>>měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z
>>>>>pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé
>>>>>postupně
>>>>>na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v
>>>>>době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví
>>>>>se stávají, není-li těchto osob
>>>>
>>>>to ano, ale článek je právě o tom, že ani po smrti
>>>>neztrácí "zaměstnanec" nárok na dovolenou
>>>
>>>Právě že není. Je to jen přitažlivý titulek.
>>>
>>>Kdyby se článek jmenoval jinak, např. "Do dědického
>>>řízení spadá i nárok na nevybranou dovolenou", tak by
>>>ho
>>>málokdo četl.
>>>
>>Taky ta diskuze pod článkem je výživná. Jen jeden
>>člověk tam cosi tuší o tom, že existuje ZP a že se v
>>něm
>>píše o dovolené.
>
>mě to právě nebral rozum a považovala jsem to za
>nesmysl, vždyť i tady se to tak platí, ale nevybranou
>dovolenou 140 dní - to jsem ještě nezažila a opravdu jsem
>si myslela, že jde o absurdní rozsudek, že se vdova
>domáhala i dovolené po smrti (což mi vůbec nešlo na
>rozum, ale v dnešní době se ničemu nedivím, spousta
>nesmyslných rozsudků)... mi spadl kámen ze srdce, že to tak
>není...
==ale v dnešní době se ničemu nedivím, spousta nesmyslných rozsudků)... == fšechny rozsudky jsou nesmyslné, pokud
nejsou v můj prospěch ......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 6. 2014 22:25
http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/i-mrtvi-maji-pravo-na-dovolenou-rozhodl-evropsky-soud/r~bddf138ef23411e3b48f0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=A&utm_term=position-7
tak toto fakt nepochopím....